Det er alltid viktig å kle seg etter anledningen, og det gjelder også i forretningslivet. Mange gründere starter i det små, og tror kanskje ikke klesstilen har så mye å si, men klær kan være viktigere enn du tror.

Både måten du oppfører deg på og måten du kler deg på forteller folk noe om deg som person. Dette er spesielt viktig når du skal møte investorer, långivere, kunder og lignende. Gjennom å kle deg riktig, viser du at du tar virksomheten din på alvor, og at du er en skikkelig person. Dermed er klærne med på å skape et godt førsteinntrykk, og det kan være veldig avgjørende.

Klær på jobben

Studio shot of a handsome young businessman against a white background

Mange føler også at de tar jobben mer seriøst når de kler seg i “jobbklær”, altså noe annet enn hverdagsklærne. Da blir det et klart skille mellom jobb og fritid. Når du har på jobbklærne, snakker du jobbspråk og tenker jobb. Da er du i jobbmodus. Det er faktisk ganske forbausende hva klær kan gjøre med innstillingen. Når du er velkledd, føler du deg også bedre. For menn er dress aldri feil, mens kvinner kan bruke dress, drakt eller skjørt og topp. Uansett hva du velger, bør du unngå ville mønstre. Hold deg til ensfarget eller svakt stripet.

Skoene dine er en del av garderoben

Husk også at skoene er en del av antrekket. Dress kombinert med joggesko gir sjelden et profesjonelt inntrykk. Hvis du trenger gode sko for å gå til og fra jobben, bør du ha et ombytte på kontoret. I dag finner du sko for enhver anledning på nettet, så det er raskt og enkelt å få tak i de perfekte skoene. Har du mange antrekk, bør du vurdere å ha flere par sko, slik at du alltid har sko som matcher.

Fysisk krevende jobber

Har du en fysisk krevende jobb, er verken dress eller finsko praktisk. Da gjelder det å bruke gode sko som tar vare på føttene og avlaster dem. Det gjelder spesielt dersom du står eller går mye på jobben. Valg av sko avhenger også av om du jobber mest inne eller ute.