Det å gjøre smarte investeringer er ingen dum idé. Når man tjener penger, er det lett å bruke pengene på bare tull og tøys. Det kreves derfor selvdisiplin og motivasjon for å ikke falle for fristelser. Å ha fokus på fremtiden og tenke på avkastningene som en god investering medfører, er veldig viktig. For mange er egentlig det største problemet å tjene et overskudd som kan dedikeres til investering. Her er det mange muligheter. Tjen penger på delingstjenester for eksempel. Det finnes utallige måter å få en liten ekstrainntekt på. Lei ut boligen, bilen, hytta eller båten. På internett finnes det mange plattformer der alle kan ta nytte av delingsøkonomien. Airbnb, nabobil og nabobåt er bare noen få eksempler.

Kutt kostnader, ta bijobber og invester overskuddet

En passiv inntekt der pengene vokser av seg selv er en stor drøm for mange. Det å slippe å dra på jobb hver morgen og kunne gjøre hva man vil er ikke uoppnåelig. Dersom du gjør en beinhard innsats nå, kan du lene deg tilbake og nyte «fruktene» om noen år. Å skaffe kapital til investeringer er som nevnt kanskje den største utfordringen. I tillegg til en liten biinntekt er det flere ting du kan gjøre. Det gjelder å kutte kraftig ned på forbruket. Ting som alkohol, snus og røyk er store pengetyver. Reduser ihvertfall konsumet til et minimum dersom du ikke makter å kutte dem ut. Bare fantasien setter grenser for hvor man ikke kan kutte kostnader. Billige leker for barn på nett, selg bilen og begynn å sykle, ta sommerferien hjemme, osv. Pengene som blir til overs1200px-nyse investerer du selvfølgelig der du får best avkastning, som for eksempel i aksjer, fond og eiendom.

Invester penger i dag og nyt fremtiden

Vit hva du sparer til. Dette er meget vesentlig for at du skal kunne oppnå drømmene du setter deg for fremtiden. De som sparer, sparer gjerne for sine barn og barnebarn, investeringsformål eller uforutsette utgifter. En undersøkelse viser at 4 av 10 nordmenn mellom 18 og 34 sparer ingenting. Videre viser undersøkelsen at halvparten av disse ikke engang vil kunne takle en stor og uforutsett utgift uten å måtte låne penger. At det er lurt å spare er det ingen tvil om. Hvor du plasserer sparepengene har direkte innvirkning på hvor stor avkastningen blir. Å investere i en ny bil for eksempel gir negativ avkastning. Eiendom er kanskje det beste investeringsobjektet nå for tiden. Mange eier gjerne to eller flere eiendommer ettersom skattereglene er forholdsvis lukrative på dette området. Begynn å spare nå du også, og finn den investeringen som passer best for deg og din økonomi. En gang i fremtiden vil du garantert aldri angre på det smarte valget du gjorde i dag.