Du har kanskje hørt dette mange ganger gjennom livet ditt. De fleste av oss vokser opp med å høre at vi ikke skal spise alt godteriet på en gang, eller at vi ikke skal bruke opp hele ukelønnen den første dagen. Dette får vi ikke bare høre fordi foreldrene våre er noen bedrevitere, dette er faktisk gode regler å leve etter også godt opp i voksen alder. Det kan selvfølgelig være veldig fristende å bruke mye penger på noe stort og fint du har ønsket deg lenge når du får en stor sum penger inn. Spesielt om du har hatt dårlig råd lenge. Men om du klarer å være litt tålmodig og heller tenke langsiktig vil du kunne takke deg selv i fremtiden.

Vær forberedt på overraskelser

Det er et gammelt ordtak som går «spar det til en regnfull dag», og dette er en smart ting å huske på. Fordi du vet aldri hva som kan komme rundt neste hjørne, og de fleste av oss kan oppleve ganske heftig regnvær flere ganger i løpet av livene våre. Og ikke bare fysisk regnvær, som forsåvidt også kan føre til dyre skader og andre problemer. Hva om du plutselig rammes av en langvarig sykdom eller havner i en eller annen ulykke? Selv om vi er heldige som bor i et land hvor man kan få støtte til det viktigste når noe sånt inntreffer betyr det ofte at man får dårligere råd enn ellers uansett. Og hva gjør du om du får en dyr skade på en viktig del av huset eller bilen din? Da kommer du kanskje til å angre på at du tømte kontoen din på noe kortvarig.

Bedre med flere små betalinger

Dette betyr selvfølgelig ikke at man ikke skal kunne leve litt og kose seg. Men først bør du tenke litt over om det er verdt prisen, og andre faktorer som hvilke utgifter og inntekter du har de neste månedene. Ofte kan det være lurt å ta opp et lån i en bank med lave gebyrer, og sette opp en smart plan du vet du kan klare å betale ned. Dermed får du små utgifter hver måned istedenfor å tømme kontoen din en uke etter lønningen har kommet. Hos Sambla kan du enkelt sammenligne banker og finne ut hvilken av dem som passer deg og behovet ditt best. Det er nok ikke en hyggelig følelse å komme hjem fra en spennende ferie eller innkjøp av en ny TV og finne ut at du ikke kan betale husleien.