I denne artikkelen skal vi snakke om økonomi og administrasjon. Det første vi skal se på er alle de forskjellige produktene som kan komme til å eksistere i verden. På denne måten kommer du til å få et bedre innblikk i hvordan markedene er bygd opp.

Vi kommer også til å gå gjennom forskjellige ferdigheter og kunnskapsområder som kan være relevante for dette feltet. Husk at det er et veldig bredt område som vi snakker om, så vi kommer ikke til å klare å gå gjennom alt, men først og fremst skal vi snakke om lover, selskaper, skatt og strategi.

Produkter

I dagens samfunn kan nesten hva som helst bli populært, og alt du kan tenke deg kan du sikkert få tak i ett eller annet sted. Vil du ha et kostyme som får det til å virke som om du er en panda? Da er det bare å sjekke ut en panda kigurumi i denne lenken.

Som følge av den industrielle revolusjonen har vi nå, etter en lang rekke med fremskritt, kommet til en plass hvor forbruksvarer trolig aldri har vært billigere. Dessverre kan dette føre til hemmelige fabrikker der produsentene utnytter arbeiderne på et ekstremt nivå, bare for å kunne redusere disse kostnadene.

Masseproduksjon kan også føre til problemer for miljøet, så det er ikke alt som er like positivt.

Økonomi

Når vi snakker om økonomi, mener vi egentlig systemet som omfavner måten vi produserer, bytter og forbruker varer på. Det som får det hele til å gå rundt er betalingsmidler som vi kaller for penger. Det penger egentlig er, er et bevis på at en produksjonsverdi har skjedd, det er et bevis på at du har gjort eller tjent opp noe som du kan forbruke på en annen måte senere.

Vi har mange forskjellige markeder i samfunnet, men alle fungerer på den samme måten. Det kan dessverre bli veldig komplisert og vi må derfor avgrense disse områdene. For eksempel kan vi studere økonomien på mikro- og makronivå. Det er forskjell på skalaen vi ser på, og dermed også en stor forskjell i hva som er viktig og ikke på dette nivået.

I dag lever vi en skatteverden der selskapet, kreditorene og eierne alle må betale skatt. Grunnen til at dette i det hele tatt er noe som er relevant, er fordi vi startet opp selskaper der folk kan kjøpe andeler, og på den måten begrense ansvaret for det selskapet gjør. Samtidig kan det bli vanskelig å holde et selskap ansvarlig når det gjør noe uetisk fordi det er vanskelig å vite hvem som skal ta skylden for det.

Det finnes mange forskjellige strategier som vi kan følge i økonomien, men det spørs hva det er vi prøver å påvirke. Informasjon er derimot det viktigste vi kan streve etter å oppnå.