De fleste har vel en viss forståelse av disse to begrepene. Vi vil likevel utdype dette litt mer da dette er viktige nøkkelbegrep i dagens digitale arena. Ettersom vår verden blir mer og mer digital for hver dag som går, er det derfor også mye som kan gå galt med slike systemer. De fleste av oss vanlig dødelige nordmenn klarer oss helt fint gjennom hverdagen med de helt vanligste digitale funksjoner og tjenester som vi stadig bruker mer og mer. Dette gjelder både på PC så vel som hvis du sitter på en MAC. Bli med oss videre og vi skal i denne artikkelen forklare deg litt nærmere hvordan dette fungerer.

Skytjenester og hosting fra Nordlos

Men når vi snakker om de mer avanserte og komplekse systemene som bidrar sterkt til å forme den teknologiske digitale verdenen, er det da snakk om disse to begrepene, nemlig it-drift fra Nordlos og IT-kundestøtte. Et eksempel på dette er Nordlos som er et selskap som tilbyr skytjenester innenfor både hosting, on-prem, Citrix eller COLO. Dermed er det eneste du trenger en stabil internett-tilkobling og selskapet tar seg av resten av jobben.

Det kreves fagfolk med høy kompetanse

Ettersom vi her snakker om meget avanserte systemer, er det naturlig å heller benytte seg av fagfolk med den rette kompetansen i stedet for å begynne den tidkrevende jobben med å sette seg godt inn i alt dette på egenhånd. Selvstendige selskaper som Nordlos er eksperter på alt som har med IT-drift å gjøre, og har den rette kompetansen til å avlaste deg med jobben slik at du kan bruke tiden din på andre ting som haster.

Hvis du kontakter IT-supporten deres vil du raskt få god hjelp til å løse de eventuelle problemene som du har med IT-driften i ditt eget firma. Disse folka sitter på en langt bredere kunnskap om emnet enn du noen gang vil ha verken tid eller råd til å oppnå selv. Det beste av alt med å velge en slik løsning, er at da holdes alltid systemene dine seg oppdatert og at du på den måten til enhver tid har siste skrik når det gjelder den nyeste teknologien som finnes på markedet.

Andre oppgaver som inngår i IT-drift og IT-kundestøtte

Begrepet IT-drift består jo selvsagt av mye mer enn bare oppdateringer og vedlikehold av systemene dine. Bortsett fra konstant overvåking og oppdateringer av bedriftens IT-systemer, blir også serverne som selskapet tilbyr deg å bruke bli kontinuerlig overvåket. Hvor stor mengde RAM som brukes og alle sikkerhetssystemene hva angår også sådan.

Og dette er bare begynnelsen. Ved å benytte deg av et uavhengig selskap som Nordlos til å ta seg av IT-systemene dine, vil problemene som eventuelt oppstår bli raskt løst og du kan arbeide i fred og ro uten å måtte bekymre deg for hva som kan gå galt og hvordan du selv kan mestre å finne en løsning på problemet.

Velger du Nordlos til å ta seg av vedlikeholdet av dine IT-systemer unngår du mareritt-scenarier som at hele systemet ditt er nede over lang tid og de kostnadstapene dette kan medføre. Enkelt og greit.